Romb
Zdesperowany: W rombie ABCD o polu 216 cm
2 poprowadzono odcinek EF długości 9 cm, którego końcami są
odpowiednio środki boków BC i DC tworzących kąt ostry rombu. Oblicz długości przekątnych
rombu, długość wysokości rombu, pole pięciokąta ABEFD.
Bardzo proszę o pomoc, mam jutro sprawdzian i jest to jedyne zadanie, którego nie rozumiem

!
Dziękuję z góry
Godzio:

e = 2 * 9 = 18
432 = 18f
f = 24
144 + 81 = a
2
a
2 = 225
a = 15
216 = ah
h = 14,4
x = 4,5
H
2 = 56,25−2,25
H = 3
√6
P
rombu − PΔ = P
ABFED
sprawdź czy się gdzieś nie pomyliłem