matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
???:
jakie wyrazenie trzeba dodac do (a+b)
2
aby otrzymac (a−b)
2
24 mar 16:40
Tomek.Noah:
−4ab
24 mar 16:42
Julek:
(a+b)
2
= a
2
+ 2ab + b
2
(a−b)
2
= a
2
− 2ab + b
2
= a
2
+ 2ab + b
2
− 4ab = (a+b)
2
− 4ab
24 mar 16:43