matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
???:
oblicz prawdopodobienstwo ze w wyniku rzutu dwiema symetrycznymi kostkami szesciennymi otrzymamy w sumie co najwyzej 10 oczek
24 mar 16:40
Eta:
|Ω|= 6
2
=36 A−− w sumie co najwyzej 10 oczek zdarzenie przeciwne do A A
'
−− w sumie więcej niż 10 oczek A
'
= { ( 5,6) ( 6,5) (6,6)} IA
'
I= 3
3
P(A) = 1 −P(A
'
)= 1 −
=........
36
24 mar 23:28