matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierównośc
Kaśka:
Rozwiąż nierównośc: −x
2
−2x+15>=0 >= większe bądź równe
24 mar 16:18
Julek:
a < 0 Δ = 4 + 45 = 49 = 7
2
2+7
x
1
=
= −4,5
−2
2−7
x
2
=
= 2,5
−2
x∊< −4,5; 2,5 >
24 mar 16:37
Tomek.Noah:
Źle
Δ
x
=4+4*14=64
√
Δ
x
=8
24 mar 16:39
Tomek.Noah:
sry 4*15
24 mar 16:39