matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwszak:
Prosta y=
√
3
x − 2 jest nachylona do osi Ox pod kątem. Jaki to kąt? A. 30 B. 45 C. 60 D. 0 proszę o pomoc w rozwiązaniu
24 mar 15:18
aga:
współczynnik kierunkowy a=tgα a=
√
3
tgα=
√
3
zatem α=60 stopni
24 mar 15:28