matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwszak:
Do wykresu funkcji f(x)=0,5
x
należy punkt: A. (−1, 5) B. (0, 0, 5) C. (2, 25) D. (−2,4) proszę o pomoc w rozwiązaniu
24 mar 15:09
aga:
f(−2)=0,5
−2
=4 zatam D
24 mar 15:23
aga:
1
0,5
−2
=(
)
−
2=2
2
=4
2
24 mar 15:24