długość średnicy koła samochodu wynosi 16 cali 1 cal=2,54cm. oblicz ile ile obro
krzyś: długość średnicy koła samochodu wynosi 16 cali 1 cal=2,54cm. oblicz ile ile obrotów w ciągu 20
min wykona to koło gdy samochód jedzie z prędkością 90 km na h zakładamy że pi =3,14
24 mar 13:51
ambrell: r=8 cali = 20,32cm
l=2πr=2*3,14*20,32cm ≈ 127,61 cm
90km − 60 min
30km − 20 min
30km = 300000 cm
300000 : 127,61 ≈ 2350,9
24 mar 14:19
paula951: 30 km = 300 000 cm
A więc 300 000: 127,61 = 23509

DD
12 kwi 22:00
paula951: tz 30 km = 3 000 000 cm
A więc 3 000 000: 127,61 = 23509
Sorry za pomyłke

DD
12 kwi 22:03