| 3sinα − 2cosα | 5cosα − 7sinα | ||
: | |||
| cosα | cosα |
| √2 | ||
tgα= | ||
| 2 |
| ||||||||||||||||
|
| sinx | √2 | |||
tgx= | = | |||
| cosx | 2 |
|
| |||||||||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||||||||
|
|
| 3√2 | 4 | 2 | 3√2 | 4 | 2(10−7√2) | |||||||
=( | − | )*( | )=( | − | )*( | )= | ||||||
| 2 | 2 | 10−7√2 | 2 | 2 | 100−98 |
| 3√2−4 | 20−14√2 | (3√2−4)(20−14√2) | 60√2−42√2−80+56√2 | |||||
= | * | = | = | = | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 74√2−80 | 2(37√2−40) | |||
= | = | =37√2−40 | ||
| 2 | 2 |