Moze ktos mi pomoże to rozwiązać
bogusia: Rozwiąż nierówność −2x2 + x +1 ≥ 0
24 mar 09:34
24 mar 09:38
bogusia: Δ= b2 − 4ac a=−2, b = 1, c=1
Δ= 12 − 4*(−2)*1
Δ= 1−8 = −7
24 mar 10:08
bogusia:
| | −1 − (−7) | | −8 | |
x1 = |
| = |
| = 2 |
| | 2*(−2) | | −4 | |
24 mar 10:18
bogusia:
| | −1 + (−7) | | −8 | |
x2 = |
| = |
| =2 |
| | 2*(−2) | | −4 | |
24 mar 10:23
bogusia: w pierwszym jest żle
24 mar 10:24
bogusia:
| | −1 − (−7) | | 6) | |
x1 = |
| = |
| = |
| | 2*(−2) | | −4 | |
24 mar 10:27
bogusia: x1 = − 1,5
24 mar 10:49
bogusia: x2 = 2
24 mar 10:49
bogusia: Czy dobrze policzyłam
poprosze o spr. a z miejscem zerowym to dalej nie wiem
24 mar 10:50
bogusia: Przekątna sześcianu jest o 2 dłuższa od jego krawędzi. Oblicz pole powierzchni całkowitej
tego sześcianu.
24 mar 12:16
Tomek.Noah:

d=a
√3
a
√3=a+2
a=
√3+1
P=6a
2
P=6(
√3+1)
2 <= to jzu sama wylicz
1)−2x2
2 + x +1 ≥ 0 /* (−1)
2x
2−x−x≤0
Δ
x=1+8= 9
√Δx=3
x=1 ⋁ x=−1
x∊<−1,1>
24 mar 12:29
bogusia: dzieki
24 mar 12:39
bogusia: | | 252 − 251 | |
Liczbę |
|
|
| | 248 * √2 | |
zapisz w postaci 2
kl
gdzie k i l są liczbami całkowitymi.
24 mar 14:03
bogusia: 
?
24 mar 18:06
Godzio:
U{251(2−1)}{248 1/2 = 251−48 1/2 = 25/2
24 mar 18:08
24 mar 18:11
bogusia: nic nie rozumie z tego
24 mar 19:05
bogusia: 
24 mar 19:08
Godzio: mnożąc potęgi o tych samych podstawach dodaje się ich wykładniki
22 * 21/2 = 22 1/2
416 * 45 = 421
dzieląc potęgi o tych samych podstawach odejmuje się ich wykładniki
24 mar 19:12
bogusia: 
25 mar 07:32
bogusia: A odejmując o tej samej podstawie co robimy z potęgami
25 mar 07:36
bogusia: (3√2 + 5)2 = 43 czy to prawda
25 mar 09:55
bogusia: pomożecie
25 mar 10:20
Jack: na pewno nieprawda, bo po lewej stronie wyjdzie czynnik z √2.
25 mar 12:18
bogusia: (3√2 + 5)2 = moze ktos mi pomoze to obliczyć
25 mar 15:11
Tomek.Noah: a znasz wzory skorconego mnozenia jak tak to zastosuj? bo to sa proste rzeczy
25 mar 16:36
bogusia: nie za bardzo
25 mar 18:54
bogusia: pokaz moze zalapię
25 mar 18:55
Miła: (a+b)2=a2+2ab+b2
25 mar 19:45
bogusia: ILE TO JEST 3√2 * 3√2 to jest moją bolączką a taki wzór monozenia to ja umię tylko liczyc
pierwiastków nie umię
26 mar 08:58
Tomek.Noah: to jest to saamo co (3√2)2 czyli to jest 18 bo 33+√22
26 mar 09:39
bogusia: nic i tak nie wiem 33 to 27 nie 18
26 mar 10:03
bogusia: wiec nie wiem jak mam to liczyc i co o rtm myślec
26 mar 10:03
GABA: 2X+X+1/2≤0
28 paź 13:46
Jerzy:
3x ≤ −1/2 ⇔ x ≤ −1/6
28 paź 13:57