matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwszak:
Co jest zbiorem wartości funkcji y= −2x
2
+12x+1? Proszę o pomoc w obliczeniach
23 mar 22:14
Eta:
W( x
w
, y
w
) ramiona paraboli do dołu to; ZW= ( −∞, y
w
>
−b
x
w
=
= 3
2a
y
w
= f( x
w
) = f(3) = −2*9+3*12+1 =....... dokończ
23 mar 22:22