matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
marta!!!:
proszę pomozcie mi jak rozwiązac to równanie
2x
3
+
3x
4
+
4x
5
=−2(−x+1)−
1
6
23 mar 20:55
magda:
2x
3
+
3x
4
+
4x
5
=−2(−x+1)−
1
6
/*120 80x+90x+96x=214x−240−20 52x=−260 x=−5
23 mar 21:07
magda:
proszę
23 mar 21:07