matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
pomocyy :):
wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział <−2,∞) a) y=−2x
2
+2 b)y=−(x+1)
2
−2 c)y=2(x−1)
2
+2 d)y=(x+1)
2
−2
23 mar 19:41
mawi:
d
23 mar 19:47