matematykaszkolna.pl
biola Angela: Hej jest tu ktoś dobry z BIOLOGII jeśli można prosiłabym o pomoc. Proszę podaj swój nr gg i mi pomóż.
23 mar 19:30
Angela: Prosze pomozcie
23 mar 19:37
Mateusz: z jakim zagadnieniem masz problem moze bede umiał pomóc
23 mar 19:45
Angela: np. zaznacz zapis który w pełni ilustruje zależności występujące między genotypem fenotypem i czynnikami środowiskowymi. Uzasadnij swój wybór podając jeden przykład. a) genotyp <− fenotyp−> czynniki b) genotyp−> fenotyp___ czynniki c) genotyp ____ fenotyp <− czynniki d) genotyp −> fenotyp <− czynniki I mam jeszcze jedno zadanie
24 mar 10:11
Mateusz: wiemy co to jest genotyp ,genotyp to zestaw genów danego organizmu a fenotyp −to cechy organizmu będące wynikiem współdziałania genów i środowiska(czynników) czyli oddziaływanie między genotypem a środowiskiem daje fenotyp czyli mi by tu pasowała odp a
24 mar 11:57
Angela: rysunekdzięki mam jeszcze takie zadanie. Tabela poniżej przedstawia wybrane cechy dominujące i recesywne człowieka niesprzężone z płcią.lzt Potomstwo matki mającej długie rzesy i falujące włosy oraz ojca mającego falujące włosy i krótkie rzesy miało falujące i proste włosy oraz długie i krótkie rzesy. Zapisz genotypy rodziców oraz dziecka mającego proste włosy i krótkie rzesy.
24 mar 13:34
Mateusz: Oznaczmy sobie odpowiednio: A−włosy falujące a−włosy proste B−piegi b−brak piegów C−rzęsy długie c−rzęsy krótkie D−garbaty nos d−prosty nos tak więc genotypy będa takie Matka:AaCc Ojciec:Aacc Dziecko:AACc, AaCc, AAcc, Aacc, AaCc, aaCc, Aacc, aacc
24 mar 13:47
Abgela: a możesz jeszcze podac przyklad do zadania pierwszego DZIEKUJE CI BARDZO ZA POMOC.
24 mar 19:15