?
dudek: powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu jet półkolem o promieniu 12. podstawa tego stozka
jest półkolem o promieniu?
6 ? prawda
23 mar 19:27
aga: podstawa stożka nie może byc półkolem tylko kołem
12 tutaj oznacza tworzącą stożka
0,5 * 122=72 (powierzchnia boczna stożka) wzór Pb= π* l 2
drugi wzór Pb= π* r *l
π* r *12=72 /:12
π*r=6
r=6;π
23 mar 19:33
aga: r=6:π
r=6:3,14
r=około 1,91
23 mar 19:34
dudek: ale do tego zad są odpowiedzi a12 b6 c3 d1
23 mar 19:42
dudek: ale do tego zad są odpowiedzi a12 b6 c3 d1
23 mar 19:43
dudek: ale do tego zad są odpowiedzi a12 b6 c3 d1
23 mar 19:43
aga: może patrzysz na odpowiedź do innego zadania
23 mar 19:57
dudek: nie takie sa odpowiedzi.
23 mar 20:00
Godzio:
P
b = P
w
R * 12 = 144 * 0,5
R * 12 = 72
R = 6
23 mar 20:04
aga: Godzio a gdzie jest π z lewej strony?
23 mar 20:59