matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
???:
wyznacz rownanie prostej o wspolczynniku kierunkowym
3
2
przechodzacej przez punkt (−2,5)
23 mar 19:08
Godzio:
3
a =
2
y = ax + b
3
5 =
* (−2) + b
2
b = ...
3
y =
x + b dokończ
2
23 mar 19:10