matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Kasieczka :
beczka w kształcie walca o średnicy 100 cm jest napełniona wodą, o ile cm obniży się poziom wody jeżeli odejmiemy z beczki 100 l
23 mar 18:59
Godzio:
r= 50cm = 5dm V
b
− 100 = V 25πH − 100 = 25π(H−x) 25πH − 100 = 25πH − 25πx 100 = 25πx
4
= x
π
x ≈ 1,27 dm
23 mar 19:04
Kasieczka :
dziękuję
23 mar 19:15