Pozdrawiam:)
Eniu: Witam Prosze o jakieś rozwiązanie, bo nie potrafie ułożyć odpowiedniego układu:
Srednia wieku 21 osób to 23 lata. Średnia ta wzrośnie do 26 lat jeżeli doliczy sie wiek
opiekuna tej grupy.
23 mar 18:51
ambrell:
x21=23
x=483
483+x22=26
myślę, że to będzie coś takiego.
23 mar 18:59
Eniu: ok dzięki, rozwiązuje
23 mar 19:14
Eniu: na ten jeszcze nie wpadłem
23 mar 19:14
Eniu: nic mi nie wychodzi, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
23 mar 22:14
ambrell: mi wyszło, że ten koleś ma 89 lat
26 mar 17:33
Jack: to jest dobry pomysł
26 mar 17:35
Nikka: mnie wyszło 85
26 mar 17:37
Nikka: a nie przepraszam, błąd w obliczeniach − też mi wyszło 89
26 mar 17:39