matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jeden
ela6:
Jeden z boków prostokąta jest dwa razy dłuższy od drugiego.Pole prostokąta jest równa 98 cm
2
Wyznacz obwód tego prostokąta..POMOCY POMOCY
23 mar 18:16
Tomek.Noah:
P=2x
2
98=2x
2
x=7 Obw=2x+x =3x Obw = 3 *7=21 [cm]
23 mar 18:21