matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość
ela4:
dany jest trójkąt równoramienny o podstawie 12Wtsokość jest o 2 krótsza od ramienia trójkąta. Wyznacz długość wysokości tego trójkąta. pomocy
?
23 mar 18:08
ela4:
pomocy pomocy
?
24 mar 17:28
Godzio:
6
2
+ h
2
=(h+2)
2
36 + h
2
= h
2
+ 4h + 4 32 = 4h h = 8
24 mar 17:45