potęgi
ola: wartość wyrażenia 5
100 + 5
100+ 5
100 + 5
100+ 5
100 jest równa
a.5
500
b.5
101
c.25
100
d.25
500
wiem ze odpowiedz b jest prawidłowa, ale dlaczego
23 mar 18:07
Tomek.Noah:
5 * 5100=51001
23 mar 18:17
Tomek.Noah: sry 51 * 5100=5100 +1=5101
23 mar 18:18
fruu: 5100(1+1+1+1+1)=5100*5=5101
23 mar 18:18
Gerwaz: Dodać ta sama liczbę 5 razy to nic innego jak pomnożyć razy 5.
5100 + 5100 + 5100 + 5100 +5100 = 5100 *5 = 5101
Wyłączamy przed nawias.
23 mar 18:18
diga: 101 a nie 1001
23 mar 18:19