matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
XxX:
uprosc wyrazenie x=
1
tgα
+
sinα
1+cosα
23 mar 15:49
Godzio:
cosx
sinx
cosx + cos
2
x + sin
2
x
+
=
=
sinx
1+cosx
sinx(1+cosx)
1 + cosx
1
=
sinx(1+cosx)
sinx
23 mar 15:58