matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
XxX:
jaki jest zbior wartosci funkcji f(x)=2(x+3)
2
−1
23 mar 15:12
Gustlik:
a=2>0, więc parabola ma ramiona do góry, najmniejsza wartość jest więc na wierzchołku, czyli q=−1.
25 mar 00:19
Gustlik:
Czyli ZW
f
= <−1, +∞)
25 mar 00:20