Napisz wzór funkcji, której wykres przechodzi przez A=(1,7) i B=(-2, -2)..
Paulina: Napisz wzór funkcji liniowej, której wykres przechodzi przez punkt A=(1,7) i B=(−2, −2), a
następnie:
a)sporządź jej wykres
b)wyznacz jej miejsce zerowe
c)wyznacz przedział, w którym funkcja ta przyjmuje wartości nieujemne
d)oblicz pole trójkąta ograniczonego wykresem tej funkcji i osiami układu współrzędnych.
23 mar 13:48
Ewa: Wykres funkcji y=−x+3 i y=−2x+4 przecinają sie w punkcie A, zaś oś OX odpowiednio w punkcie B
i C.
Oblicz pole trójkąta A B C oraz długość jego najdłuższego boku
23 mar 13:54