Matura
Krystian: Pole rombu którego jedna z przekątnych ma długość 6, a druga jest trzy razy dłuższa jest równe:
A.54
B.108
C.27
D.15
22 mar 23:12
Tomek.Noah: A
22 mar 23:13
Karolina :): Tyle tez wiem, ale dlaczego
22 mar 23:14
Krystian: No wlasnie, ja sam tez wiem ze taka odpowiedz ale jak do tego doszles

?
22 mar 23:14
Godzio:
e = 6
f = 3e = 18
22 mar 23:15
Tomek.Noah: pole rombu wyraza sie wzorem
| | e*f | |
P= |
| gdzie e i f sa przekatnymi |
| | 2 | |
jezeli jedna przekatna dajmy np e=6 a f jest 3 razy wieksza to...
3e=f
3*6=18
22 mar 23:16
Krystian: dziekuje wam
22 mar 23:19
erfefse: ←⊂←Ωδ⊂∫←⇒⊂←→⇔∑≈γ
19 lut 18:01