matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
t
humanistka na 100%:
Napisz równanie okręgu o środku S stycznego do osi x, gdy: S=(−1,5)
22 mar 23:07
krokus:
r= 5 S( −1, 5) o: ( x −x
S
)
2
+ ( y−y
S
)
2
=r
2
o: ( x+1)
2
+ (y−5)
2
= 25
22 mar 23:20