matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
Karolina:
Dany jest punkt A= ( −
√
2
, −5 ) Obrazem tego punktu w symetri wzgledem punktu ( 0,0 ) jest
A
'
?
22 mar 23:04
krokus:
x
'
= −x => x
'
= −(−
√
2
)=
√
2
y
'
= −y => y
'
= −(−5)= 5 A
'
(
√
2
, 5)
22 mar 23:10
Karolina :):
dziekuje
22 mar 23:13