matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
q
humanistka na 100%:
Sprawdź dla jakiej wartości m na prostej o równaniu 2x − y + 2 = 0 leży punkt: C=(2−m, 3+m)
22 mar 23:01
Tomek.Noah:
2x−y+2=0 k: y=2x+2 x y C(2−m,3+m) ∊k 3+m=2(2−m)+2 3+m=4−2m+2 3m=3 m=1
22 mar 23:03