matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
Karolina:
Rozwiazaniem rownania ( x−3)(x
2
−9?)=0 są
?
22 mar 22:53
Godzio:
(x−3)(x−3)(x+3) = 0 x = 3 v x = −3
22 mar 22:54
Tomek.Noah:
(x−3)
2
(x+3)=0 z tego juz chyba umiesz podac pierwiastki?
22 mar 22:54
Karolina:
dziekuje
22 mar 22:55