matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy.
Beatka:
rozwiaż równanie: a) log
1
3
x=−4 b) lok
1
2
x
2
=4 Oblicz log
√
2
2
√
2
= log 0,001 = log
2
(log
√
10
) Wykaż że log
4
x=1,4,oblicz: log
4
64x
5
= Wykaż że log x
2
y
2
− logx
3
y=logy−logx Mógłby mi ktoś pomóc z Ty.? bo naprawde jestem nemo z logarymtów.?
22 mar 20:32
Julek:
a) x>0
1
(
)
−4
= x
3
3
4
= x b)
1
4
= x
2
2
1
= x
2
16
1
1
x =
lub x = −
4
4
c) log
√
2
2
√
2
= log
√
2
2 + log
√
2
√
2
= 2 + 1 = 3 d) log
10
0,001 = x 10
x
= 0,001 e)
1
log
2
(log√10) = log
2
= −1
2
dalej na tej samej zasadzie
23 mar 08:27
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick