matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz ctg (-1395 st)
ANNA:
oblicz ctg (−1395 st)
22 mar 20:13
matthew:
ctg(−1395
o
) = −ctg1395
o
= −ctg(7*180
o
+135
o
) = −ctg135
o
= −ctg(180
o
− 45
o
) = ctg45
o
= 1
22 mar 20:22
matthew:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2019.html
tutaj masz podobne
to samo dzisiaj cwiczyłem
22 mar 20:24