matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole powierzchni
Mathma:
Średni promień Ziemi ma długość 6400 km. Oblicz pole powierzchni Ziemi. Wynik podaj z dokładnością do dziesiątek milionów km
2
.
22 mar 19:59
R.W.16l:
P
P
=4πr
2
d
r=
2
d=6400km no i zaokraglij
22 mar 20:07