matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocyy
Pomocy ludzie pomozcie ubogiej:
Przekątna sześcianu jest o 2 dłuższa od jego krawędzi. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego sześcianu.
22 mar 19:44
Tomek.Noah:
a+2=a
√
3
2
a=
√
3
−1
a=
√
3
+1 P=6a
2
wystarcz wsatwic do wzoru i policzyc
22 mar 19:55