układ równań
marta: 312=ef
Jak rozwiązać ten układ?
22 mar 19:10
Tomek.Noah: pomoge martus
22 mar 19:12
marta: oo super
22 mar 19:19
marta: wychodzą mi tu takie wielkie liczby ze nie umiem sobie poradzic
22 mar 19:19
Tomek.Noah:
A wiec Martus troche cie na kieruje a potem sama juz

bo zaraz spadam
ef=312
ef=312
(e+f)
2=(169+2*312)*4
ef=312
powodzenia dalej
22 mar 19:22
Tomek.Noah: albo
e
2+f
2=676
(e+f)
2=676+2ef
(e+f)
2=676+624
(e+f)
2=1300
22 mar 19:27
marta: noi nie wyszlo
mam do 4 potegi i nie moge dac sobie z tym rady
22 mar 19:33
Tomek.Noah:
e+f = 10√13
ef=312
e=10√13−f
f(10√13−f)=312
e=10√13−f
f2−10√13f+312=0 i juz rowanie kwadratowe mozmna liczyc...
22 mar 19:51
marta: ok super teraz wszystko sie zgadza

dziekuje
22 mar 21:39