matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozecie?
wiooosna:
pomoże ktoś? oblicz długość boku kwadratu wiedząc, że kwadrat o boku większym o 12 cm ma pole większe o 312 cm2
22 mar 19:05
driver:
(x+12)
2
=x
2
+312 x
2
+24x+144=x
2
+312 24x=168 x=.....
22 mar 20:34