matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoże ktoś??
wiooosna:
pomoże ktoś? oblicz długość boku kwadratu wiedząc, że kwadrat o boku większym o 12 cm ma pole większe o 312 cm2
22 mar 19:04
wiesien:
b=a + 12 a
2
+ 312 = (a+12)
2
a
2
+ 312 = a
2
+ 24a + 144 24a = 168 /:24 a = 7
22 mar 20:51