Blodzius: Rozłóż funkcję y=3+ln5 (tg(x)) na funkcje elementarne.
Dzięki z góry za wszelkie sugestie.
29 lis 22:27
Basia:
nie wiem czy o to chodzi, ale zrobiłabym to tak
x1=tgx
x2=ln(x1)
x3=(x2)5
y=x3+3
30 lis 12:34
Blodzius: Kurcze ale czy ln
5(tgx) jest tożsamy z ln(tgx)
5 
Hmm bo to mi się jakoś nie zgadza
30 lis 12:51
Basia:
nie, dlatego najpierw logarymuję a potem ten logarytm podnoszę do 5
ln5(tg(x))=[ln(tgx)]5
to co ty napisałeś to ln[(tg(x))5]
30 lis 15:18
Basia:
ln5x=(lnx)5
ln5(tg(x))=[ln(tg(x))]5 # ln[(tg(x))5]
widzisz różnicę?
30 lis 15:42
b.: test
30 lis 18:26
Blodzio: ooook danke

pozdro
30 lis 19:36