matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
zad:
1) 8x
3
+2x
2
+4x+6=0 2)x
4
−5x
2
+6=0 zad 2
x−3
x
a)
− 2 =
2x+1
2x+1
1
b) U{x−3} {x+3}−3=
−9
x
2
2x
3) y=
+1
2−6
a)oznacz dziedzine i zbiór wartości b)współrzędne c)rownanie asymotot d) przeciecie y=2
22 mar 17:44