liczby całkowite
Guga: Podaj przykład liczb całkowitych dodatnich a i b spełniających nierówność
49<ab<59
22 mar 17:43
Guga: pomocyyy
22 mar 18:04
Guga: Czy ktos wie jak to zrobic
22 mar 18:25
Wydi: rozszerz ułamek razy 2
22 mar 18:27
Wydi: 8/9<a/b<10/9 ⇔a=9 i b=9
22 mar 18:28
Guga: tzn
22 mar 18:28
Guga: czy to napewno tak będzie

?
22 mar 18:32
Wydi: tak
22 mar 18:50
Guga: dziękuję ślicznie
22 mar 18:53
Godzio: niestety jest niepoprawnie
jesli juz to
| 8 | | a | | 10 | | 9 | | 1 | |
| < |
| < |
| a = 9 b = 18 => |
| = |
| |
| 18 | | b | | 18 | | 18 | | 2 | |
22 mar 19:04
Guga: dziękuje
22 mar 19:14