Prosze. oblicz sumę pierwszych dziesięciu wyrazów ciągu geo...
Dorotka: oblicz sumę pierwszych dziesięciu wyrazów ciągu geometrycznego o wyrazach 2,6,18.
22 mar 17:33
M:
25 kwi 13:11
Miś Uszaty:
a
1=2
a
2=6
a
3=18
q=3>1 więc moge zapisac tak
S
10= 2*29524=59048
25 kwi 13:36
25 kwi 19:58
historicmixture: The base game of Geometry Dash comes with 21 official levels, each with its own custom
soundtrack and difficulty rating. These range from "Easy" to "Demon," the latter being the
most difficult.
https://geometry-dashgame.github.io
28 lip 09:20
:
A skąd wiadomo, że a1=2, a2=6, a3=18 ?
29 lip 05:59