matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
???:
przedstaw wyrazenie w postaci iloczynu 4−x
2
+2xy−y
2
22 mar 17:21
Godzio:
= 4 − (x−y)
2
= (2−(x−y) )(2+(x−y) )
22 mar 17:22
Tomek.Noah:
(x−y)
2
−4=(x−y)
2
−2
2
=(x−y−2)(x−y+2)
22 mar 17:23
blondyneczka:
Tomek.Noah: jak mozesz to zobacz czy to jest dobrze
https://matematykaszkolna.pl/forum/44599.html
22 mar 17:25