funkcja kwadratowa
Damy-rade: wykres funkcji y= |x−2| przecina okrąg o: x2 + y2 −4x−4=0 w punktach A i B.
a) oblicz współrzędne punktów A i B
b) wykaż ze trójkąt ABS, gdzie S jest środkiem okręgu o, jest prostokątny.
c) oblicz pole figury F= F1 n ( część wspólna) F2 , jesli F1 = {(x,y): x ∊ R i x2 + y2 − 4x −
4 ≤0}, f2={(x,y): x ∊ R i y ∊ R i y≤ | x− 2|}
zwariowałam.... nie potrafię. nie mam pomysłu − nie wiem.
22 mar 16:57
Damy-rade: to damy,czy nie ?
22 mar 17:05
Damy-rade:
22 mar 17:25
Damy-rade:
22 mar 17:41
Damy-rade:
22 mar 17:59