równania
xyz: hej

zad.1
suma cyfr liczby dwucyfrowe jest jest rowna 7. jesli w tej liczbie przestawimy cyfry, to
otrzymana liczba bedzie o 2 wieksza od podwojonej liczby. jaka to liczba?
zad.2
przeprowadz analize liczby rozwiazan ukladu rownan:
2x−5y=2m
3x+4my=3
w zaleznosci od wartosci parametru m.
22 mar 16:33
xyz: wiecie jak to zrobic
22 mar 17:09
charli3167: x+y=7
10y+x=2(10x+y)+2
8y−19x=2
8y+8x=56
8y−19x=2
metoda przeciwnych współczynników
27x= 54 //:27
x=2
y=7−x
y=5
Ta liczba to 25
22 mar 18:47