matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podobienstwo
dziunia:
w trójkącie ostrokątnym ABC wysokosci AD i BE przecinają sie w pinkcie O. Czy trójkąy AEO i DBO są podobne
Oblicz OB wiedzac ze AO=4 OD=1 i jedna trzecia OE=dwie trzecie
22 mar 16:20