matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
postac iloczynowa
panna:
czy dobrze obliczyłam postać iloczynowa? f(x)= −2x
2
−x+1 Δ=9
√
Δ
=3 x
1
=
1
2
x
2
=−1 Postać iloczynowa f(x)= −2(x−
1
2
)(x+1)
22 mar 15:10
Ania:
TAK
22 mar 15:14
panna:
dziekuję,
a czy mogłabyś sprawdzić jeszcze jedno zadanie
https://matematykaszkolna.pl/forum/44530.html
22 mar 15:19