matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola i obwody
grażka:
koło jest wpisane w kwadrat.Jeśli obwód kwadratu ma długość 4pi to obwód koła jest równy?
22 mar 08:45
klaudia:):
O= 4*a a=
O
4
a=
4π
4
a=2*r r={a}{2} r=
π
2
Okoła=2πr= 2*
π
2
*π=π
2
22 mar 13:06