matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola i obwody
grażka:
zad 1 jeżeli suma miar kątów wewnętrznych wielokąta foremnego jest równa 1080 stopni to ile boków ma ten wielokąt?
22 mar 08:41
driver:
(n−2)*180
0
=1080
0
/: 180
0
n−2=6⇒n=....
22 mar 12:36
seba:
hej pomozesz w moim?
22 mar 12:40