czekam
Justyna: funkcja okreslona wzorem
x2+x−4 nie przyjmuje wartosci :
−5
−4
0
2
jak to napisac ?
21 mar 21:42
Edek: x2+x−4=−5
x2+x−4=−4
x2+x−4=0
x2+x−4=2
i trzeba rozwiązać jeżeli któreś wyjdzie sprzeczne, a widać , że wyjdzie to nie przyjmuje owych
wartości
21 mar 21:46
Justyna: a mozesz rozwiazac 1 przyklad ?
21 mar 21:49
xter: x2 + x = 0
x(x+1)=0
x=0 ∨ x=−1
21 mar 21:51
Edek: x2+x+1=0
Δ=1−4=−3
brak rozwiązań, a więc właśnie to jest to równanie które nie jest spełnione
21 mar 21:56
tom: | | Δ | |
f(x)=x2+x−4 Δ=17 yw= − |
| =−4,25 f(x)∊<−4,25 ; +∞) odpowiedzi : |
| | 4a | |
tak
nie
nie
nie
tak myślę
21 mar 21:56