matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Kamila :
:(
Rzucono 8 razy monetą. Oblicz prawdopodobienstwo, ze wyrzucono orła: a)co najmniej raz b)dokladnie 1 raz
21 mar 20:40
driver:
IΩI=2
8
=256
1
a) A`={RRRRRRRR} P(A`)=
, P(A)=1−P(A`)=.......
256
b) B={ORRRRRRR,RORRRRRR,RRORRRRR,RRRORRRR,RRRRORRR,RRRRRORR,RRRRRROR, RRRRRRRO} IΩI=8 P(B)=.......
21 mar 20:55