matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Kamila :
√
3x
2
−2x
wyznacz dziedzinę
21 mar 20:38
krokus:
D
f
: 3x
2
−2x≥0 x( 3x−2)≥0 x
1
=0 v x
2
=
2
3
i ramiona paraboli do góry Df= (−∞,0> U <
2
3
,∞)
22 mar 00:44