matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Hania =):
Wymiary prostokątnej działki w skali 1:200 wynoszą 15 cm i 18 cm. Na działce znajduje sie ogrod warzywny, ktory zajmuje 80 m
2
. Jaki procent powierzchni działki zajmuje ogrod warzywny? Wynik podaj z dokladnościa do 0,01%. Pomocy.
21 mar 19:29
driver:
15cm*200=3000cm=30m, 18*200=3600cm=36m P=30m*36m=......
80
*100%=......
P
21 mar 21:00